maanantai 25. elokuuta 2008

Paholaisenkakku

Paholaisen kakku on yksi suosikeistani. Helppo ja nopea leipoa! Suluissa on omia kommentteja ja huomautuksia. Ohjeen olen saanut joskus tädiltäni.

OHJE:

5dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
1 tl suolaa (laitan itse vajaan)
1 tl vanilliinisokeria
1tl soodaa
2 tl kaakaojauhetta (voi laittaa 1tl enemmänkin)
2 munaa
2dl maitoa (voi käyttää myös kermaa/ mehua)
1,5dl voisulaa (tai margariinia/ juoksevaa margar.)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sitten sekoita nesteet keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi. Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunissa 175 ast. noin 1 t.

(Itse sekoitan aineet vaan keskenään en erikseen ja hyvin onnistuu!) Ja tästä voi tehdä pyös "piirakka" version, kuvassa on nyt ihan tavallisella kakkuvuoalla tehty kakku. Ja joskus laitan sulatettua suklaata tohon päälle, tulee juhlavampi... että monta vaihtoehtoa yhdelle kuivallekakulle!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuleeko kaakaojauhetta todella noin vähän?

Anonyymi kirjoitti...

Ei sitä ainakaan desikaupalla tule... määrä on oikein. ja kyse on tummasta kaakaojauheesta. Jokainen voi tietenkin oman makunsa mukaan sitä laittaa.