maanantai 13. huhtikuuta 2009

Erilainen voileipäkakku

N. 16 annosta.
Käytä n. 3l vetoista irtopohjavuokaa, joka on vuorattu tuorekelmulla (tai leivinpaperilla)

POHJA+ VÄLIKERROS:


400g Limppua (esim. täysjyvä REAL)

½ dl maitoa tai lihalientä kostutukseen

75g voita tai margariinia

Hienonna leipä pieniksi mureniksi. Sulata voi ja sekoita se nesteen kanssa leipämurenien joukkoon. Painele vuoan pohjalle noin kolmasosa.

TÄYTE:


2prk (a´125g) piparjuurituorejuustoa (tai jotakin muuta esim. ruhosipuli-ja yrttituorejuustoa)

2dl kevyt ranskankermaa

350g saunapalvikinkkua hienonnettuna (tai valmiita kinkkusuikaleita)

1½dl hillosipulia silputtuna

1dl basilikaa

½dl ruohosipulia silputtuna

1tl pippurisekoitusta

½tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

--> Sekoita keskenään


2dl kuohukermaa (20% florakin käy)

--> Vatkaa vaahdoksi ja lisää täytteen joukkoon.


6 liivatelehteä
½ dl hillosipulin lientä

--> Laita liivatelehdet likoamaan 10 min. kylmään veteen. Purista vesi kunnolla pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan hillosipulinesteeseen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita liivateseos täytteeseen.

Lisäksi


1 punainen paprika kuutioituna

3dl maustekurkkua

Levitä täytteestä puolet leipäruoheen päälle. Ripottele sitten paprika ja 1/3 leipärouheesta vuokaan. Kaada loppu täyte ja sitten maustekurkku. Painele päällimmäiseksi leipärouheseos.

Peitä vuoka ja anna hyytyä viileässä vähintään 4h tai seuraavaan päivään.

Kuten kuvasta näkyy, en laittanut väliin leipärouhetta johtuen siitä, että laitoin sitä liikaa pohjaan ;). Paprika olisi saanut olla isompi, mutta hyvää oli silti. :) Ohje saatu työkamulta.

Ei kommentteja: