maanantai 13. huhtikuuta 2009

Pääsiäislammasta

Huh! Ensimmäisen kerran elämässäni tein ruokaa niin, ettei ollu mitään käryä, et mitä olen tekemäs! Nimittäin kamuilta ostettiin lampaan lihaa. Luulin, että tulee ihan sellane klimppi, jonka voi leikat pieniks siivuiks ja paistaa pannulla. PAH! Koko kontti tuli! hrmp!


Noh.... pikku paniikissa sitten soitin äipälle, että mitäs teen! No uuniin vaan ja vähän maustetta päälle! Mähän tietty tein työtä käskettyä. ELI: lampaasta kalvot (tai mitä lie oliva epämääräse) repisin irti, suolaa ja valkopippuriapippuria päälle. Piti laitta myäs valkosipulia, mutta see ol kuivanu.... ni tavalline sipula sit vaa sin uunipussii joukkoo. Laitoin uuniin 150 astet ja reilu 3h se paistu siel. Ol n. 2,5 kg kontti.


Ja lisäks peruni. Ni olha meil hiano pääsiäis ruaka! jaa milt maistus? Iha hyvää, ottaen huomioon mun ruoanlaittotaidon ;) (tehrää vähä niinko toisel kärel ja muutella ohjet sen mukaa mitä löytyy kaapist...)


Mut maukas ol. Täyty vähä viäl ittiäs kehut ;D Ja kiitos kamuille lampaanviulusta! (joo-o tämä oli joku niistä pienistä lampaista tuolta navetalta, jossa käyn.......) :/ ei parantunu ajatel assia..... mut näi meil.

2 kommenttia:

Kaisuliina kirjoitti...

Meillä on ollu samat ruuat pääsiäisenä. Minäkin söin ekaa kertaa lammasta! :)

Minz kirjoitti...

Kato, kato! Rohkee! =oD Me ei tosiaan uskallettu edes hankkia lammasta, kun meidän kokki ei ole kotona. Hikisukkalihaa on tullut niin monet kerrat syötyä, ettei viitsi sen takia nähdä niin isoa vaivaa...